Den Sorte Jord
Eng: Mr. Jones

Versioner: Org

Biograf-Info #: 7204
DK Premiere: Tor. 22. Okt. 2020
USA Premiere: Man. 30. Nov. -0001
Udlejer: Anotherworld
Censur: t.o.11
Længde: 1:59:00
FFOC: (Credit Offset) ()
Billedformat: 2.39 Scope
Lydformater:
Instruktør: Agnieszka Holland
Genre: Biografi, Drama, Thriller
Medvirkende:
James Norton, Vanessa Kirby, Peter Sarsgaard, Joseph Mawle, Fenella Woolgar, Kenneth Cranham, Celyn Jones, Krzysztof Pieczyński, Michalina Olszańska, Patrycja Volny, Beata Pozniak, Edward Wolstenholme, Oleg Drach

Handling:
I 1933 er den unge walisiske reporter Gareth Jones på alles læber, da han som en af de få får et interview med Adolf Hitler. Til sin næste artikel ønsker han at drage til Sovjetunionen for at undersøge, hvordan kommuniststaten er i stand til at gennemføre en så hurtig modernisering af landet og ditto oprustning af hæren. Målet er at lande et interview med Stalin, men rejsen bringer ham ulovligt til Ukraine, hvor han på mareridtsagtig vis, får svar på Sovjets fremgang. Som førstehåndsvidne oplever han, hvordan russiske soldater med vold lænser landet for dets værdier og efterlader sig millioner af sultende ukrainere. Samtidig er russerne på sporet af den chokerede journalist, og de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for, at den forfærdelige sandhed ikke bliver spredt… DEN SORTE JORD giver et skræmmende billede af et glemt folkemord og er en uhørt stærk og spændingsmættet dramathriller, der ikke efterlader nogen uberørt. Det, som Gareth afslørede, var så grusomt, at det inspirerede hans ven, forfatteren George Orwell, til at skrive ”Kammerat Napoleon” . DEN SORTE JORD er instrueret af veteranen Agnieszka Holland, der tidligere har lavet ”In Darkness” og den Golden Globe-vindende ”Europa, Europa”. Rollen som Gareth Jones indtages af den britiske stjerneskuespiller James Norton, som bl.a. er kendt for sit arbejde på tv-succesen ”Grantchester” og som har været nævnt som erstatning for Daniel Craig som den næste James Bond. På rollelisten finder vi desuden Golden Globe-nominerede Peter Sarsgaard og BAFTA-vinderen Vanessa Kirby. DEN SORTE JORD var desuden nomineret til Guldbjørnen under filmfestivalen i Berlin sidste år.

Plot (English):
In 1933, Welsh journalist Gareth Jones travels to Ukraine, where he experiences the horrors of a famine. Everywhere he goes he meets henchmen of the Soviet secret service who are determined to prevent news about the catastrophe from getting out. Stalin's forced collectivisation of agriculture has resulted in misery and ruin—the policy is tantamount to mass murder.

Copyright © 2020 [Biograf-info.dk]. Alle rettigheder forbeholdes.